Mail Bel
Stars Beautylounge
Stars Beautylounge
Stars Beautylounge
Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen ter voorbereiding van een Spraytan behandeling?
Lees hiervoor onze Voor- en Nabehandeling

Wat voor kleding kan ik aandoen tijdens een spraytan behandeling?
U kunt oud of donker ondergoed, maar ook een donkere bikini aandoen. De nevel komt op uw ondergoed of bikini , deze kunt u na afloop van de behandeling  in de was doen.
Gaat u op vakantie, dan adviseren wij u zo klein mogelijk ondergoed/bikini aan te doen, omdat u anders mogelijke witte stukken onder uw badkleding uit ziet komen.

Wat zit er in de Spraytan waardoor we bruin worden?
In eerste instantie word u bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit onder andere suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja, er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van een zwangerschap.

Is het zinvol om te spraytannen met Vitiligo?
Bij vitiligo is het juist de moeite waard om een spraytan te nemen. U zult blij worden van de egale tint.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spraytan?
De bruine kleur kunt u ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Dit kunt u doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of douchegel. Let er ook op dat u met uw handdoek dept en er niet te fanatiek mee over de huid ‘ragt’.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?
Ja, u kunt gewoon de zon in. Let erop dat u niet beschermd bent tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. Bronzer en DHA beschermen u op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet het kleurtje anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spraytan boeken?
Voor het beste resultaat, is het het beste om twee of drie dagen voor de bruiloft een spraytan plannen. Dan is uw bruine teint op haar mooist en loopt u ook geen risico op vlekken op uw jurk.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, kan de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spraytan boek?
Wanneer u regelmatig een spraytan sessie boekt, helpt dit om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spraytan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik niet oranje van spraytan? Ik wil wel een natuurlijk effect.
De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken! Wij hebben verschillende vloestoffen van diverse merken voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag bij ons naar de mogelijkheden en benoem het effect dat u wilt bereiken.

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die u vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij de spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Ik ben zwanger, is spraytan veilig voor mij?
Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden aan geen spraytan behandeling te ondergaan tijdens de eerste  drie maanden van een zwangerschap. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen.

Mail Bel